fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKroz BoostMeUp obezbijeđena novčana i ekspertska pomoć

Kroz BoostMeUp obezbijeđena novčana i ekspertska pomoć

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Razvojni timovi i kreativni pojedinci mogu da se do 15. februara prijave za učešće u BoostMeUp programu, kroz koji će dobiti jedinstvenu priliku da start up ideju lansiraju u poslovnu orbitu, uz finansijsku pomoć od po 4,5 hiljada EUR.

Pravo učešća imaju svi koji imaju inovativni biznis koncept sa potencijalom brzog rasta. Fokus je na razvojnim timovima, pojedincima, a tu se mogu naći i kompanije koje su osnovane u u Crnoj Gori u posljednjih 12 mjeseci.

BoostMeUp je predakceleracijski program koji realizuju Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis, Naučno-tehnološki park i kompanija Amplitudo, uz pokroviteljstvo Ministarstva nauke.

„U okviru programa odabrani timovi će svoje biznis ideje razviti kroz višemjesečni program obuke, saradnju sa regionalnim i EU ekspertima, učešće na Western Balkan Startup Forumu, infrastrukturnu i finansijsku podršku“, navodi se u saopštenju.

Program je posebno pogodan za sve čija su inovativna rješenja usmjerena na ICT rješenja i inovacije, energetiku, građevinarstvo, turizam i prerađivačku industriju.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem jednostavne aplikacije na web stranici: www.boostmeup.me.

„Svi projekti koji su dostavili kompletne aplikacije ući će u proces predselekcije tokom kog će biti odabrano do deset najkvalitetnijih i najperspektivnijih projekata. Izbor će se obavljati nakon prezentacija ideja i intervjua sa timovima. Od tih deset biće odabrano maksimalno šest projekata koji će ući u Bootcamp i postati prva generacija predakceleracijskog programa“, objasnili su iz BoostMeUp-a.

Oni su naveli da šest projekata koji u bootcampu budu ocijenjeni kao najbolji ulaze u četvoromjesečnu edukaciju i usavršavanje.

Učesnici će proći mentorski program ključan za nastavak njihovog rada, koji se sastoji od sedam modula, odnosno razvoja i validacije biznis ideje, razvoja proizvoda, usluga i tržišta i upravljanja biznis projektom.

Ti moduli se odnose i na marketing, istraživanje i analizu tržišta, pitching, odnosno vještine prezentovanja, finansijski menadžment i zaštitu intelektualne svojine.

Za svaki od definisanih modula, korisnici će imati na raspolaganju po jednog regionalnog i EU mentora sa višegodišnjim iskustvom.

Nakon završene obuke biće održan Montenegro Pitching contest i to u okviru drugog Western Balkan Startup Foruma 2020, na kojem će biti predstavljeni najuspješniji polaznici programa. To će biti jedinstvena prilika da njihove ideje, prototipove i biznis planove čuju potencijalni investitori, biznis anđeli i uspješni preduzetnici iz zemlje i regiona.

Najboljima će biti pružena infrastrukturna pomoć za dalji razvoj i komercijalizaciju kroz biznis inkubatore Tehopolisa, Amplituda i Načno-tehološkog parka. Svih šest timova dobiće i finasijsku pomoć u iznosu od po 4,5 hiljada EUR.

Najčitanije