fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrizne mjere snažan podsticaj za lokalnu ekonomiju

Krizne mjere snažan podsticaj za lokalnu ekonomiju

Bar, (MINA-BUSINESS) – Mjere koje je Opština Bar predložila u cilju prevazilaženja negativnih efekata pandemije koronavirusa predstavljaju odgovoran i održiv potez i snažan podsticaj za lokalnu ekonomiju, ocijenio je odbornik Liberalne partije (LP) u barskom parlamentu, Ammar Borančić.

On je kazao da će mjere biti snažan podsticaj za ekonomiju u trenutku kada se tržište ponovo otvara nakon duge i teške pauze, ali i u narednom periodu.

“Uvjeren sam da će predložene mjere na današnjoj sjednici Skupštine Opštine Bar biti usvojene i odmah sprovedene”, naveo je Borančić u saopštenju.

On smatra da će predložene mjere, koje podrazumijevaju niz olakšica, oslobađanja od nameta i podsticaja za zapošljavanje, biti odlična prilika za lokalni biznis da iskoristi krizu kao priliku da bolje razvije potencijale.

“Predloženom odlukom o lokalnim administrativnim taksama smanjiće se trećina taksi, dok se ukidaju sve administrativne za privredu, što će biti posebno značajno za turističku sezonu koja samo što nije počela”, kazao je Borančić.

On je podsjetio da su Liberali i ranije inicirali ukidanje dijela taksi iz tih odluka.

Borančić je rekao da dodatnu povoljnost predstavlja i ukidanje plaćanja niza obaveza ključnih za turizam, pa i same turističke takse u periodu epidemije i krize.

On je kazao da je za barsku ekonomiju i preduzetnike posebno važno oslobađanje od nameta ugostiteljskih objekata i postavljanja terasa, što će biti veliko olakšanje za njihovo funkcionisanje.

“Uvjeren sam da će uz takve mjere i tradicionalno kvalitetnu ponudu Opštine Bar, lokalna ekonomija nastaviti da funkcioniše bez velikih poteškoća i uspješno prevazići prve udarce i najteže posljedice epidemije i krize koja potresa cijeli svijet”, zaključio je Borančić.

Najčitanije