fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Učinićemo sve da smanjimo nezaposlenost i poboljšamo životni standard

Krivokapić: Učinićemo sve da smanjimo nezaposlenost i poboljšamo životni standard

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će učiniti sve da smanji nezaposlenost i poboljša životni standard građana Crne Gore, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da je ovo godina socijalne pravde.

On je, u prvomajskoj čestitki kazao da je pandemija covid-19 negativno uticala na ekonomiju, a time i na veliki broj građana koji su ostali bez posla.

„Za nama je godina u kojoj iz objektivnih razloga nijesmo bili u prilici da u punom kapacitetu koristimo i uživamo u blagodatima naše države”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da jedno od osnovnih prava koje nije moglo u potpunosti da se upražnjava, bilo je pravo na rad i mogućnost da se sebi, najbližima i cjelokupnoj zajednici obezbijedi potpuna materijalna sigurnost i komfor.

“Na dan kada se sjećamo svih prepreka koje je radnik – pregalac savladavao kroz vjekove, boreći se za ljudsko dostojanstvo i čast, izražavamo nadu da je pred nama vrijeme u kom ni pandemija covid-19 neće moći da utiče na nas, ali ni na tržište rada i kapitala”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da imunizacija crnogorske populacije, okruženja i ljudi iz čitavog svijeta, daje im za pravo da u optimističnom raspoloženju dočekuju nastupajuću ljetnju turističku sezonu i da se spremaju za nove radne pobjede.

Najčitanije