fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić da dostavi Informaciju u vezi sa kupovinom aviona

Krivokapić da dostavi Informaciju u vezi sa kupovinom aviona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanik Socijaldemokrata (SD), Damir Šehović, tražio je od premijera Zdravka Krivokapića da mu dostavi Informaciju o kupovini dva aviona za potrebe kompanije ToMontenegro.

Šehović je Informaciju tražio u skladu sa članom 50 Poslovnika Skupštine.

“Molim vas da mi dostavite navedenu Informaciju, koju je Vlada usvojila 16. februara, na osnovu koje je odobrena kupovina dva aviona Embraer 195 LR za 21,78 miliona USD, pod uslovima i na način koji su istom utvrđeni”, navodi se u Šehovićevom dopisu Krivokapiću, objavljenom na Twitteru.

Šehović, koji je i član skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, je od Krivokapića tražio i da mu dostavi odluku koju je usvojio Odbor direktora kompanije, ugovor koji prati kupovinu, kao i javni poziv koji je prethodio cjelokupnom poslu.

“Molim da mi dostavite i objašnjenje kada su i sa koje budžetske pozicije sredstva uplaćena kompaniji ToMontengro na ime osnivačkog kapitala, a iz kojih je uplata po osnovu kupovine aviona obavljena, ukoliko je obavljena”, naveo je Šehović.

On je pitao i da li je prije realizacije aranžmana konsultovana Agencija za zaštitu konkurencije (AZK), odnosno kako i po kojoj proceduri je čitav postupak sproveden.

“Cijenim da biste dostavljanjem traženih informacija u kratkom roku, a svakako ne dužem od 15 dana utvrđenog Poslovnikom, pomogli da se razriješi dilema koju nemali dio javnosti ima, izražavajući ozbiljnu sumnju u zakonitost, odnosno transparentnost cjelokupnog postupka”, rekao je Šehović.

On je poručio da u prilog transparentnosti, na koju se Krivokapić često poziva, ne ide činjenica da je o tako važnoj temi, sa značajnim finansijskim implikacijama po državu, Vlada odlučivala bez održavanja sjednice.

Najčitanije