fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivične prijave zbog više prevara u iznosu od 62,76 hiljada EUR

Krivične prijave zbog više prevara u iznosu od 62,76 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici Uprave policije podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv četiri osobe zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela u iznosu od 62,76 hiljada EUR i prevare u pokušaju u iznosu od 70 hiljada EUR.

Iz Uprave policije su kazali da je krivična prijava podnijeta protiv S.D. (30) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i dva krivična djela prevara, protiv N.D. (29) iz istog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje i pet krivičnih djela prevara u pokušaju.

Krivična djela kriminalno udruživanje, dvije prevare i četiri prevare u pokušaju se stavljaju na teret V.L. (27) iz Nikšića, a za krivična djela kriminalno udruživanje, prevara i dvije prevare u pokušaju se sumnjiči M.V. (29) iz istog grada.

„Tokom izviđajnog postupka utvrđeno je da su osumnjičeni izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na štetu više preduzeća iz Njemačke i Austrije“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su objasnili da su te osobe na štetu preduzeća iz Njemačke i Austrije, kako se sumnja, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava kod poslovnih banaka, stekli protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 62,76 hiljada EUR.

„Oni su falsifikovanim fax nalozima, sa računa više preduzeća iz Njemačke i Austrije, otvorenih kod poslovnih banaka, lažnim nalozima za plaćanje, sa računa banaka iz Njemačke i Austrije, prenosili na svoje račune u Crnoj Gori – svrha uplate „pomoć porodici“, navedena novčana sredstva i nakon prispijeća sredstava na račune u cijelosti gotovinski podigli“, rekli su iz Uprave policije.

Pored tih „uspjelih”, transakcija izvršenih na prevaran način, falsifikovanjem naloga za prenos sredstava, navedene osobe su na isti način više puta pokušali da urade novčane transakcije u iznosu od oko 70 hiljada EUR sa računa preduzeća i građana iz Austrije i Njemačke, koji su osujećeni ažurnošću službenika poslovnih banaka kod kojih su imali otvorene račune.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...