fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivična prijava zbog pritiska na Rašovića i Đurđića

Krivična prijava zbog pritiska na Rašovića i Đurđića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbrana predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića predala je danas Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici dopunu krivične prijave protiv Vlatka Rašovića, Đorđa Đurđića i više drugih NN izvršilaca, pripadnika policije.

Dopuna krivične prijave podnijeta je protiv glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, zato što je tokom ove godine, sa umišljajem, svjestan svog djela i njegove protivpravnosti, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja, organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici policajci.

“To je urađeno sa ciljem da vrše pritisak na nezakonit način na Đurđića i Rašovića da bi dali lažne iskaze u krivičnim postupcima koji se vode protiv Duška Kneževića pred SDT-om u Podgorici”, dodaje se u saopštenju Press centra Atlas grupe.

Advokat Kneževića, Zdravko Đukanović, kazao je da je Katnić dao instrukcije službenicima policije da izvrše pritiske na Đurđića i Rašovića da daju lažne iskaze da bi na nezakonit način pomogli tužilaštvu da bez osnova podigne nezakonite optužnice protiv Duška Kneževića.

“Navedene optužnice su podignute samo na osnovu lažnih iskaza svjedoka, odnosno lica koja su nezakonito i bez osnova stekla status svjedoka saradnika”, rekao je Zdravko Đukanović.

Odbrana traži da se kao svjedoci ispitaju i crnogorski predsjednk Milo Đukanović, Branimir Gvozdenović iz Podgorice i da se putem video konferencije ispita oštećeni Duško Knežević.

“Odbrana Duška Kneževića očekuje hitno postupanje po navodima te krivične prijave radi pokretanja krivičnog postupka protiv Milivoja Katnića i više drugih NN službenika policije”, saopštio je Zdravko Đukanović.

Najčitanije