fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrajem marta o privatizaciji hotela Avala

Krajem marta o privatizaciji hotela Avala

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije trebalo bi da na sjednici 30. marta razmatra postupak privatizacije hotela Avala.

Predsjednik Komisije, Maksim Vučinić, pozvao je njene članove na ozbiljan i odgovoran odnos prema građanima.

„Nadam se da će se na sljedećoj sjednici pojaviti svi članovi Komisije i na taj način pokazati svoj odnos prema radu ovog tijela, ali i prema građanima koji su ih birali“, naveo je Vučinić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, nakon što se utvrdilo činjenično stanje o vlasništvu nad parcelom na kojoj se nalazi bazen hotela Avala, ponovo se u javnosti aktuelizovalo pitanje privatizacije tog bisera crnogorske obale.

„Komisija za ispitivanje poslovanja Budvanske rivijere, koja je u većinskom državnom vlasništvu, otkrila je da hotel Avala u Budvi koristi bazen od 733 kvadrata, iako nije vlasnik parcele na kojoj se nalazi, već je u katastru kao vlasnik upisana Budvanska rivijera. Međutim, već godinama hotel Avala korsiti ovaj bazen“, rekao je Vučinić.

On je ocijenio da je značaj rada Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije i u ovom slučaju došao do izražaja, gdje se potvrdila njena uloga u reviziji rada Savjeta za privatizaciju u periodu „tranzicije“.

„Sjednica Komisije, na kojoj je trebalo da se razmatra i sami postupak privatizacije hotela Avala, je bila zakazana za januar, međutim, zbog određenih opstrukcija parlamentarne opozicije, odnosno poslanika iz redova Demokratske partije socijalista (DPS) i Liberalne partije, nijesmo imali usvojen dnevni red za tu sjednicu“, zaključio je Vučinić.

Hotel Avala je kao vlasništvo Budvanske rivijere prodat 2004. godine firmi Beppler & Jacobson za ukupno 3,2 miliona EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije