fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKovač nastavlja obilaske barskih hotelijera

Kovač nastavlja obilaske barskih hotelijera

Bar, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija (TO) Bar nastavila je obilaske barskih hotela u predsezonskom periodu, kako bi zajedno sa turističkom privredom doprinijeli efikasnijem rješavanju problema sa kojima se svi zajedno suočavaju u predsezoni i u toku ljetnje turističke sezone.

Vršilac dužnosti direktora TO Bar, Ivan Kovač, posjetio je novi mali gradski hotel Agape i upoznao se sa strukturom i njegovim sadržajem.

„Hotel Agape otvoren je tokom čitave godine i raspolaže sa 22 smještajne jedinice. Prema riječima predstavnica njihovog menadžmenta veoma su zadovoljni predsezonom koja je već uveliko počela“, navodi se u saopštenju TO Bar.

Pored brojnih profesionalnih sportskih grupa hotel su posjetili i turisti iz Njemačke, Amerike, Češke, Poljske, Austrije, Rusije i Holandije. Kada je u pitanju ljetnja turistička sezona, imaju odlične najave i veliki broj potvrdjenih rezervacija. Takođe u okviru hotela posluje i istoimena turistička agencija.

Kovač je posjetio i hotel Princess koji je zvanično otvoren 1. marta. Menadžment tog hotela je veoma zadovoljan kada je u pitanju popunjenost kapaciteta u predsezoni i stoga očekuju da će i ljetnja turistička sezona ići u tom pravcu. Strukturu čine gosti iz zemalja regiona ali ih je sve više iz zapadne Evrope.

„Posebno su naglasili prisustvo gostiju sa Njemačkog emitivnog tržišta koji su počeli sa ranim rezervacijama već do 31. marta dok je prethodnih godina rani buking trajao do 31. maja“, dodaje se u saopštenju.

Takođe potpisan je i ugovor o fiksnom zakupu hotelskog kapaciteta sa turoperatorima iz Poljske i Bosne.

Glavni problem sa kojim se suočavaju jeste nedostatak radne snage.

„Istog dana uslijedila je i posjeta hotelu Franca iz kog su nam kazali da kod njih borave biznis klijenti“, navodi se u saopštenju.

Iz hotela Frana su rekli da dobra posjećenost tokom januara i februara ohrabruje da će sezona nastaviti tim intenzitetom.

„Takođe, treba pomenuti da je hotel otvoren 365 dana godišnje, sa 21 smještajnom jedinicom i planovima za proširenje kapaciteta, kongresnom salom, kao i da se u sklopu hotela nalaze prodavnica i apoteka što gostima upotpunjuje boravak“, kazali su iz TO Bar.

Kovač je kazao da će TO Bar biti podrška hotelijerima, ali i ostaloj turističkoj privredi u prevazilaženju svih problema sa kojima se suočavaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...