fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKontrolno saslušanje Mugoše polovinom marta

Kontrolno saslušanje Mugoše polovinom marta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor za ekonomiju, finansije i budžet obaviće 15. marta kontrolno saslušanje direktora Poreske uprave (PU), Miomira M. Mugoše, po inicijativi poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), Raška Konjevića.

Konjević je, kako je saopšteno iz SDP-a, tražio da se Mugoša sasluša u vezi sa radom PU u oblasti nadzora i naplate poreskog duga.

Konjević je ocijenjio da informacije koje je Mugoša u posljednje vrijeme saopštio, slikovito pokazuju nefunkcionalnost sistema naplate poreza u Crnoj Gori.

“Tolerisanje poreskih dugova je, nažalost, postala praksa i zbog toga su građani Crne Gore ostali uskraćeni za stotine miliona EUR koji nikada neće biti naplaćeni”, naveo je Konjević u obrazloženju.

On smatra da snaga države u oblasti naplate poreza mora biti jednaka prema svima i ne smije se dozvoliti da neko može da duguje milione, dok se zakon do kraja rigorozno primjenjuje na ogromnoj većini građana i kompanija koje uredno izmiruju svoje obaveze.

“Kako je pitanje naplate poreza pobudilo pažnju crnogorske javnosti, a uzimajući u obzir značajne evropske obaveze po ovom pitanju, nužno je saslušati direktora PU”, zaključio je Konjević.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...