fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKompanija Kobra prvorangirana za ležište u Opštini Danilovgrad

Kompanija Kobra prvorangirana za ležište u Opštini Danilovgrad

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Budvanska kompanija Kobra izabrana je za prvorangiranog ponuđača na oglasu za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju tehničko-građevinskog kamena sa ležišta “Jovanovići” u Opštini Danilovgrad.

“Preduzeću Kobra, koje je bilo i jedini ponuđač, dodijeljeno je 100 bodova”, navodi se u rang listi koja je objavljena na sajtu Ministarstva kapitalnih investicija.

Kada je riječ o kriterijumima, ponuđeni procentualni iznos za obračun koncesione naknade vrjednovao se sa 40 poena, ponuđeni obim godišnje rudarske proizvodnje sa 20, reference ponuđača, kvalitet poslovnog plana, efekti na zapošljavanje i ekonomski razvoj sa po 15, a finansijski aspekt odnosno prosječni bruto prihod u posljednje tri godine sa deset poena.

Ponuđač je, kako se navodi, dokazao da posjeduje iskustvo u eksploataciji arhitektonsko-građevinskog kamena i njegovoj preradi, kroz koju se dobijaju proizvodi koji kompanija plasira na tržište građevinskih materijala i sirovina.

Ponuđač je u dijelu referenci dostavio i potpisana dva koncesiona ugovora s Vladom kao koncedentom na ležištima na teritoriji Prijestonice Cetinje.

„Ponuđač je opisao poslovni plan za realizaciju koncesije i dokazao realne efekte koncesije na zapošljavanje i ekonomski razvoj“, navodi se u dokumentu.

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...