fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKompanija Carine gradiće hotel u Đenovićima

Kompanija Carine gradiće hotel u Đenovićima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo održivog razvoja je objavilo da je podgorička kompanija Carine dobila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju hotela u Đenovićima.

Vlasnik i izvršni direktor kompanije, Čedomir Popović je Pobjedi saopštio da je, zbog aktuelne ekonomske krize izazvane Covidom-19, neizvjesno kada će biti realizovana ta investicija.

“Još ne planiramo da krećemo sa izgradnjom hotela, za sada je neizvjesno kada bi počeli gradnju tih hotelskih kapaciteta. Početak gradnje zavisi od toga kako će se dalje odvijati situacija u vezi sa krizom prouzrokovanom koronom”, kazao je Popović.

Hotel će biti izgrađen na lokaciji koju čine katastarske parcele u Đenovićima u Herceg Novom, u zahvatu Prostorno-urbanističkog plana Opštine Herceg Novi.

Navedeno je da se shodno zahtjevu vlasnika urbanističke parcele, a u skladu sa smjernicama plana višeg reda, na predmetnom prostoru ovim uslovima određuje namjena – turizam, sa mogućnošću izgradnje hotela kapaciteta najmanje 150 ležajeva visoke kategorije.

Najčitanije

ODT Podgorica osnovno državno tužilaštvo, Viši sud, tunel

Tužilaštvo naložilo hapšenje osam policajaca zbog primanja mita

Podgorica, (MINA) - Osnovno državno tužilaštvo naložilo je hapšenje osam policijskih službenika Sektora granične...