fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKomnenović: Ekonomski kolaps ako ne uspije sezona

Komnenović: Ekonomski kolaps ako ne uspije sezona

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora nema mnogo manevarskog prostora, jer bi, ukoliko ne uspije turistička sezona, mogao uslijediti ekonomski kolaps, upozorio je predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović.

“Ako turistička sezona ne uspije, na jesen neće biti važno ko je vlast, a ko opozicija, jer ćemo imati ekonomski kolaps”, kazao je Komnenović u emisiji Press plus sa Rajkom Raičević na Televiziji A1.

On je dodao da u Tivtu boravi 82,7 odsto turista u odnosu na isti period 2019. godine, što je odličan rezultat. Većina gostiju je Srbije, Rusije i Ukrajine.

Komnenović je rekao da su nadležni u Tivtu uradili sve što je bilo do njih da što bolje predstave turističku ponudu grada i privuku goste.

“Uspostavili smo direktnu avio-liniju dva puta iz Niša, tako da svakog utorka i četvrtka na tivatski aerodrom sleti 185 putnika, što je skoro 400 putnika sedmično”, saopštio je Komnenović i podsjetio da postoji i direktna linija Tivat-Banjaluka.

On je dodao da ove godine nema direktnih letova iz Rusije, ali da postoji mogućnost da se dođe do pojedinačnih dogovora sa određenim ruskim gradovima.

“Pregovaramo pojedinačno, tako da očekujemo dogovor o uspostavljanju direktnog leta sa Omskom, gradom na jugozapadu Rusije sa 1,2 miliona stanovnika. Nadam se da ćemo uspjeti u toj namjeri, jer postoji raspoloženje i ruske strane za dogovor”, rekao je Komnenović.

On je naveo da ruski turisti trenutno u Tivat dolaze preko aerodroma Dubrovnik i Beograd, ali su im avionske karte u toj varijanti mnogo skuplje.

Komnenović smatra da politika Vlade ne prati ekonomiju.

“Sankcije Rusiji su katastrofalna odluka. Ta odluka ima svoj broj, a to je 400 miliona EUR zarade od ruskih turista u 2019. godini. Neko je trebao da ode u Brisel i kaže da ako uvedemo sankcije Rusiji to će nas koštati toliko i toliko, i da li ćete nam nadoknaditi taj gubitak, ali to se nije desilo”, kazao je Komnenović.

On je dodao da nije sporno da se prati politika EU, ali i da se mora voditi računa o nacionalnim interesima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije