fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeKolašin već osjetio brojne benefite od auto-puta

Kolašin već osjetio brojne benefite od auto-puta

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Opština Kolašin sa pažnjom prati dinamiku građevinskih radova na autoputu Bar – Boljare, na dionici Podgorica – Mateševo i veoma su ohrabreni najavama da ta investicija vijeka za Crnu Goru treba da bude završena do kraja novembra, pišu Vikend novine.

Prema riječima predsjednika Opštine Milosava Bulatovića, tokom godina gradnje auto-puta, Kolašin je već osjetio brojne benefite.

Izvođači radova iz kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) su, u početku, dok nijesu izgrađeni kampovi na trasi auto-puta, bili smješteni u objektima čiji su vlasnici Kolašinci.

Kolašinske trgovine i prodavnice imale su povećan obim posla, pogotovo, kada se i povećao i broj radnika iz Kine, angažovanih na auto-putu.

“Sa posebnim značajem ističemo da je auto-put angažovao, u formi podizvođača, i značajan dio domaće građevinske operative, koja je mogla da odgovori traženim standardima gradnje”, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, takođe su brojni primjeri individualnih angažmana Kolašinaca, koji nijesu imali zaposlenje, da su na auto-putu našli mogućnost da zarade i obezbijede svoju i egzistenciju svojih porodica.

“Auto-put nam je donio i tek će donijeti interesovanje investitora. Sigurni smo da ne bi bilo ovoliko investitora, koji su već postavili temelje stambenih i poslovnih zgrada i reprezentativnih hotela, da se ne gradi auto-put, kojim će Kolašin biti bliži svim administrativnim i poslovnim adresama Crne Gore”, rekao je Bulatović.

Zbog toga, kako je naveo, auto-putu pripisuju i zadovoljstvo da se u ovom trenutku u Kolašinu gradi šest reprezentativnih hotela, od čega četiri na Bjelasici, a dva u prigradskom naselju Breza, da je najavljena izgradnja još hotela, da su u finišu radovi na dvije stambene zgrade sa blizu 100 stanova, da su iskopani temelji za nove objekte u ulicama Boška Rašovića, Palih partizanki i Mojkovačkoj.

“Da budemo jasni i precizni svaki novi temelj u Kolašinu, bilo da se radi o poslovnim ili porodičnim objektima, zapravo se dešava zbog auto-puta. Sigurno je da nas, nakon prolaska prvih automobila od Podgorice, Bioča ka Mateševu, čeka jedan drugačiji i mnogo ambiciozniji Kolašin sa kvalitetnijom ekonomijom, raznovrsnijim preduzetništvom, kreativnijom kulturom, boljim zdravstvom i uspješnijim sportom”, rekao je Bulatović.

On je kazao da je gotovo nemoguće nabrojati sve kolektivne i lične djelatnosti kojima će auto-put i njegovi benefiti omogućiti da kolašinska budućnost bude izvjesnija.

“Ključ i završnica svega jeste da Kolašin stavi znak Stop na proces iseljavanja i da bude grad u koji će se dolaziti, a ne iz kojeg će se odlaziti. Toliko ćemo biti blizu svim važnim crnogorskim adresama da neće biti nemoguća misija raditi u Podgorici ili na primorju, a živjeti u Kolašinu”, dodao je Bulatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

uprava policije, berane, Sektor granične policije, Uprava carina, krijumčarenje robe, pucnjava

U saobraćajnoj nezgodi u Radovićima poginula jedna osoba

Podgorica, (MINA) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Radovići, na kružnom...