fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKolašin 1600 dobija novih šest kilometara ski staza

Kolašin 1600 dobija novih šest kilometara ski staza

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novootvoreni planinski centar Kolašin 1600, u koji je Vlada do sada uložila više od 17 miliona EUR, dobiće do kraja godine novih šest kilometara ski staza, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Izgradnja ski staza je u toku, a izvođač radova je podgoričko preduzeće Gradnja inženjering.

“Vrijednost ugovora, koji je obuhvatio izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za deset kilometara ski staza i izgradnju šest kilometara u prvoj fazi radova, iznosi 1,2 miliona EUR”, navodi se u saopštenju.

Nove skijaške staze, kako su objasnili iz Uprave, ispunjavaće sve standarde i norme Međunarodne skijaške federacije (FIS), sadržaće ograde za usmjeravanje skijaša, zaštitne ograde, kao i odgovarajuću signalizaciju.

“Realizacija projekta doprinijeće znatnom poboljšanju kvaliteta ponude na ovoj atraktivnoj zimskoj turističkoj destinaciji, imajući u vidu da će skijašima na raspolaganju biti ukupno 12,5 kilometara staza”, dodaje se u saopštenju.

Nova šestosjedna isklopiva žičara i ambijentalni restoran Troglava otvoreni su početkom protekle godine, a prvi koji je prošao nove ski staze bio je legendarni jugoslovenski skijaš Bojan Križaj.

Najčitanije