fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKnežević odbio da vrati 15,2 miliona EUR

Knežević odbio da vrati 15,2 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Biznismen Duško Knežević direktno je odgovoran za uvođenje privremenih mjera u Atlas banci, jer je odbio da banci u kojoj je većinski vlasnik vrati 15,2 miliona EUR, koliko je koštala garancija za njegove poslove sa kompanijom Kaspia Property, pokazuje presuda Apelacionog suda.

Kako piše Pobjeda, Vlasnici Kaspie, koja je registrovana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), Tale i Nijat Hajdarov iz Azerbejdžana, isplatili su Kneževiću 12,5 miliona EUR za kupovinu hotela Princes u Baru.

Atlas banka i Knežević lično izdali su garancije za taj novac koji, međutim, prema saznanjima podgoričkog lista, nikada nije prebačen na račun Atlas banke.

Kako se navodi u tekstu, osam miliona EUR Knežević je uzeo na ruke, a četiri i po miliona uplaćeno je na njegova dva računa 14. januara 2014. godine.

Kako je kupovina hotela propala, a Knežević nije vraćao novac koji su Azerbejdžanci tražili u nekoliko navrata, oni su ga tužili Privrednom sudu pozivajući se na garanciju od 12,5 miliona EUR koju je izdala Atlas banka za pokrivanje tog posla.

Nakon više suđenja, Apelacioni sud je presudio da Atlas banka mora, kao davalac garancije za novac koji je Knežević uzeo, da isplati kompletan iznos plus zatezne kamate.

Knežević je nedostupan crnogorskim vlastima, pa je Interpol Podgorica, po nalogu Višeg suda, poslao zahtjev Lionu za raspisvanje međunarodne protjernice.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije