fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKIPS će tražiti dalju zaštitu prava

KIPS će tražiti dalju zaštitu prava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija KIPS djelimično je zadovoljna presudom Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, saopštio je njen pravni zastupnik Predrag Savić i najavio da će oni tražiti preispitivanje presude i dodatnu zaštitu svojih prava.

Savić je kazao da presuda kojom je Evropski sud za ljudska prava dosudio KIPS-u 4,5 miliona EUR kao nadoknadu za izgubljenu dobit za dvije godine poslovanja, predstavlja samo djelimično zadovoljenje pravde i pravičnosti.

„S obzirom na to da je КIPS trpio štetu u kontinuitetu već 14 godina i trpi je i dalje, a da je izmakla dobit dosuđena i priznata samo za 2006. i 2007. godinu, sasvim je izvjesno da će kompanija iskoristiti svoje pravo da podnese i preostali pravni lijek i zatraži da Veliko vijeće Evropskog suda u Strazburu preispita pomenutu presudu“, naveo je Savić u saopštenju.

On je dodao i da kompanija КIPS posjeduje nepobitno utvrđene dokaze o visini te štete.

U kompaniji smatraju i da svaka presuda dobijena pred Evropskim sudom za ljudska prava predstavlja veliki uspjeh, posebno kada se zna da taj sud odbacuje preko 95 odsto predstavki.

Savić je podsjetio da su КIPS i njegov vlasnik Risto Drekalović u posljednjih godinu dobili dvije presude kojima je potvrđeno da je država Crna Gora prekršila prava te kompanije na pravično suđenje, djelotvoran pravni lijek i pravo na imovinu.

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...