fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKeković: Bavimo se politikom dok inflacija raste

Keković: Bavimo se politikom dok inflacija raste

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Država bi trebalo da što prije povuče odgovarajuće korake i zaštiti životni standard građana, saopštio je generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USSCG), Srđa Keković.

On je podsjetio da u prethodnom periodu nijesu prošle brojne inicijative za ograničavanje cijena goriva.

“Imamo divljanje cijena goriva, a država je gluva na tu temu, građani ispaštaju. Na drugoj strani, imamo bavljenje isključivo političkim temama, dok se ovo stavlja pod tepih, i u ovom trenutku ja ne vidim u nekoj bližoj perspektivi da će moći da se reaguje. Vlada se brani činjenicom da ne može da limitira tu cijenu, dok u Skupštini ne prođu izmjene Zakon o akcizama”, kazao je Keković u emisiji TVCG, Dobro jutro Crna Goro.

Keković je upozorio da su u žiži političke teme, a interes građana u drugom planu, prenosi portal RTCG.

“Imali smo situaciju sa programom Evropa sad, to je bio krajnji trenutak da se tako nešto desi, ali svjesni smo i inflacije koja raste”, naveo je Keković.

On je dodao i da država mora da povlači korake kako bi zaštitila životni standard.

“Građani trpe, najviše trpe penzioneri koji nijesu imali rast penzija. Oni sada sa istim penzijama prolaze kroz ovu inflatornu krizu koja se polako zahuktava, a mi ništa ne činimo, bavimo se samo politikom”, poručio je Keković.

Jedan od lidera Demokrastkog fronta (DF) i predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, ranije je saopštio da zbog programa Evropa sad platu nije primilo 58 hiljada zaposlenih.

Keković je rekao da je taj podatak prvi put čuo od Medojevića i da još nema provjeru tih informacija.

“To prosto zvuči nevjerovatno, ali kažem suzdržaću se od nekog konkretnijeg komentarisanja dok i mi ne vidimo da li je ta statistika zaista realna”, naveo je Keković i dodao da se često igramo statistikom.

On je naveo da je mnogo više benefita nego što je udara koje bilježi budžet svake porodice kroz inflaciju, ali ako se ovakav trend nastavi, može da dođe do toga da se rast zarada anulira.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije