fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryKartice Atlas banke u upotrebi naredne sedmice

Kartice Atlas banke u upotrebi naredne sedmice

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Atlas banka je za 21,83 hiljade klijenata korisnika platnih kartica izdala 44,07 hiljada kartica koje će, nakon isteka moratorijuma, ponovo biti u funkciji, saopštili su Dnevnim novinama u toj finansijskoj instituciji.

Početkom januara je ocijenjeno da bi Atlas banku trebalo dokapitalizovati.

Direktor Sektora za kontrolu banaka u Centralnoj banci (CBCG), Dejan Vujačić kazao je na sjednici Skupštinskog odbora za ekonomiju, finansije i budžet da privremena mjera u Atlas banci ističe 24. januara.

“Dan kasnije, Atlas banka treba da nastavi normalno poslovanje”, kazao je Vujačić na konsultativnom saslušanju predstavnika CBCG, dodajući da moratorijum neće biti ukinut prije dokapitalizacije.

Vujačić je najavio i da će do kraja ove sedmice raspisati dokapitalizaciju za koju je potrebno 22 miliona EUR. Pravo preče kupovine imaće postojeći akcionari.

U banci biznismena Duška Kneževića još ne žele da saopštavaju informaciju o zainteresovanim akcionarima.

“Navedene informacije smatraju se poslovnom tajnom i kao takve se ne mogu dijeliti sa javnošću”, kazali su Dnevnim novinama u Atlas banci, u koju je privremena uprava uvedena 7. decembra prošle godine.

Atlas banka ukupno ima 94,43 hiljade deponenata. Od tog broja, štediša sa garantovanim depozitima do 50 hiljada EUR ima 93,85 hiljada.

“Preduzeća sa depozitima manjim od 50 hiljada EUR je 5,97 hiljada, dok je građana sa garantovanom ušteđevinom 87,88 hiljada” precizirali su u banci.

Atlas ima i 164 preduzeća i 428 građanina čiji je depozit veći od zagarantovanih 50 hiljada EUR.

Ukupni depoziti u Atlas banci, kako su u Skupštini saopštili predstavnici CBCG, iznose 202 miliona EUR.

Najčitanije