fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKapitalni budžet najmanje 450 miliona EUR

Kapitalni budžet najmanje 450 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kapitalni budžet za narednu godinu će iznositi najmanje 450 miliona EUR, najavio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da će to biti godina reformi.

On je u parlamentu, u okviru Premijerskog sata, odgovarao na pitanje šefa poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP), Dragana Ivanovića da li Vlada ima plan da riješi nezaposlenost koja je gorući problem građana Crne Gore.

Krivokapić je kazao da kada se govori o investicijama, kao što je projekat fabrike u Tuzima koji će uskoro biti realizovan i zaposliće se 150 radnika, mora da se osvrne i na probleme.

„Gorući problem koji smo zatekli je „Vektra Jakić“. Imali smo tri investitora koji su bili zainteresovani da obnove tu firmu, preuzmu dugove i krenu sa proizvodnjom i uvijek imate blokadu Privrednog suda“, rekao je Krivokapić.

On je objasnio da je blokada vezana za šumsku mafiju, pri čemu se manipuliše putem koncesija i produženja koncesije, koju je Vlada željela da suzbije.

„Vrlo je jednostavno, zašto bi neko zaposlio 200 radnika kada može da zarađuje više a ima i koncesije koje se ne mogu opisati slovima i brojevima. Neko je zaboravio na klauzulu koja kaže da se cijena usklađuje na osnovu Monstat informacije koja prati tržište i na osnovu njega definiše realna cijena, a ne dogovorena“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da ne zna da li treba ukinuti Privredni sud ili ne.

„To je jedan od najgorih sudova u Crnoj Gori, on je leglo korupcije. Pogledajte imena stečajnih upravnika pa će vam sve biti jasno, ko se vrti, jer oni završavaju posao koji je ugovoren“, naveo je Krivokapić.

On je dodao da je bila „umjetnost“ uništiti takvo blago kakva je Vektra Boka i ostaviti radnike na cjedilu.

Krivokapić je kazao da su ostavljeni radnici na cjedilu kao u KAP-u i Željezari i čitavom privrednom ambijentu Crne Gore.

„Od privredne smo postali uslužna država. Ova Vlada želi prevashodno da posveti pažnju mladima, koji će imati priliku i da se doškoluju u inostranstvu, jer intenzivno radimo na potpisivanju bilateralnih sporazuma koji će to da obezbijede“, rekao je Krivokapić.

On je poručio da se treba vratiti ovoj državi na pravi način, kao i da država treba da čuva državnu imovinu, a ne da je svi zloupotrebljavaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije