fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKampanja povodom Svjetskog dana zaštite potrošača

Kampanja povodom Svjetskog dana zaštite potrošača

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Generalni sekretarijat Vlade pokreće online kampanju posvećenu Svjetskom danu zaštite potrošača, sa ciljem podizanja svijesti o njihovim pravima, zaštiti i osnaživanju.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade su podsjetili da se 15. marta obilježava Svjetski dan zaštite potrošača, koji je ove godine posvećen fer digitalnoj trgovini, a da se kampanja realizuje u okviru projekta ME4EU, koji finansira EU.

Oni su objasnili da će u okviru kampanje, o značaju zaštite potrošača, uspostavljanju Centralnog informacionog sistemaa, uslugama od javnog interesa, načinima zaštite potrošačkih prava i institutu kolektivne tužbe, kroz pet video klipova govoriti glavna pregovaračica Crne Gore s EU, Zorka Kordić, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Milena Lipovina-Božović, vršiteljka dužnosti direktorice Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomskog razvoja Jasna Vujović, glavna tržišna inspektorka u Upravi za inspekcijske poslove Marina Radulović i advokat i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Mediteran, Miloš Vukčević.

Video klipovi će, kako je najavljeno, biti objavljeni na društvenim mrežama me4eu u toku naredne sedmice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

EK: Izabrati predsjednika Vrhovnog suda

Podgorica, (MINA) – Izbor predsjednika Vrhovnog suda i napredak u izradi izmjena Zakona o...