fbpx
NaslovnicaGlavna vijestKabinet premijera: Izvjesni jedino predsjednički izbori

Kabinet premijera: Izvjesni jedino predsjednički izbori

Podgorica, (MINA) – Predsjednički izbori su jedini koji su u ovom momentu izvjesni u Crnoj Gori, poručili su iz kabineta premijera Zdravka Krivokapića, reagujući na intervju predsjednika države Mila Đukanovića hrvatskom Jutarnjem listu.

Đukanović je u intervjuu ocijenio da su novi izbori sasvim realna opcija i da Crna Gora mora u najskorije vrijeme dobiti nacionalno odgovornu vladu.

Iz Kabineta premijera su kazali da je Đukanović, koji najavljuje nove izbore, djelimično u pravu.

„Pošto je u toku skupštinska procedura za njegovo razrješnje zbog prekoračenja nadležnosti i kršenja principa sekularnosti, predsjednički izbori su jedini koji su u ovom momentu izvjesni“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da lider opozicione Demokratske partije socijalista (DPS), novim pokušajem zamjena teza i manipulacija, nastoji da homogenizuje one lakovjerne iz okruženja kojih je sve manje.

Kako su kazali iz Kabineta premijera, Đukanović, nakon što mu je propao plan da, huškajući građane Crne Gore jedne na druge, i kršeći Ustav ugrozi multivjerski i multinacionalni koncept, ne odustaje od destruktivnog i suludog djelovanja, koje ga čvrsto pozicionira kao remetilački faktor.

„Odbjegli vođa propalog puča na Cetinju mora biti svjestan da njegova politika, koja se samo zasniva na iznalaženju stranih i domaćih izdajnika, od hrvatskih, crnogorskih, albanskih, a sada srpskih, ne može zamagliti ličnu namjeru da spriječi Crnu Goru na putu pomirenja, ekonomskog progresa, oslobođenja zarobljenih institucija i integracije u Evropsku uniju“, kaže se u reagovanju.

Navodi se da je Đukanović svojim proročkim govorom početkom devedesetih, dok je ratovao za mir, i progonio pristalice nezavisne Crne Gore, najbolje opisao svoje današnje političko djelovanje.

„On je tada ono što danas zastupa nazivao bolesnim halucinacijama, u kojima se u dobroj mjeri tražio, a sve doskora i nalazio način za održanje na vlasti i skretanja narodne i političke pažnje sa sebe”, kazali su iz Kabineta premijera.

Prema njihovim riječima, vrlo je teško na ozbiljan način polemisati sa stavovima Đukanovića.

„Jer su utemeljeni jednako koliko i konstatacija da ustoličenja na Cetinju neće biti”, dodaje se u reagovanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...