fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryJovanić više ne vodi stečajni postupak Meljine kompleksa

Jovanić više ne vodi stečajni postupak Meljine kompleksa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić izuzet je iz predmeta Meljine kompleks, u kojem je bio postupajući sudija, saznaju Dnevne novine.

Odluku o izuzeću Jovanića donio je, kako nezvanično saznaje taj list, Apelacioni sud Crne Gore, ali je izuzeće takođe tražio i sam Jovanić nakon što je iz medija saznao da je osnivač Atlas grupe Duško Knežević podnio protiv njega krivičnu prijavu, optužujući ga da je nezakonito uveo stečaj u Meljine kompleks.

Jovanić je, prema saznanjima Dnevnih novina, izuzet od obavljanja sudijske dužnosti u tom predmetu rješenjem predsjednika Apelacionog suda, nakon što je taj Sud usvojio zahtjeve za izuzeće koje su podnijeli punomoćnici stečajnog dužnika Meljine kompleks. Istim rješenjem odlučeno je da se taj predmet, metodom slučajne dodjele, dodijeli drugom sudiji.

Što se Jovanića tiče, on je izuzeće tražio kako bi spriječio da se dovede u pitanje njegova objektivnost prilikom odlučivanja, odnosno daljeg postupanja u predmetu, budući da je protiv njega podnijeta krivična prijava.

Jovanić je, kao postupajući sudija, uveo stečaj u Meljine kompleks, a njegovo rješenje je dva puta ukidao Apelacioni sud.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...