fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryJoš šest osoba lišili slobode

Još šest osoba lišili slobode

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Službenici policije danas su, u nastavku aktivnosti u predmetu Klap, lišili slobode još šest osoba, dok je (Ž.F) u bjekstvu i za njim je raspisana potraga.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) lišili slobode T.M, J.V, P.R, E.K, Ž.M. i M.Ć.

Iz Uprave policije je saopšteno da su osobe koje su danas lišene slobode osumnjičene da su počinile krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa i prouzrokovanje lažnog stečaja.

„Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su T.M, J.V, E.K, Ž.F i Ž.V, po nalogu organizatora organizovane kriminalne grupe I.V, D.L. ili R.K, osnovali preduzeća na svoja imena, koja je ta kriminalna grupa koristila kako bi sprovela kriminalne aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

P.R. je, kako se sumnja, za izvjesnu svotu novca, postavljen za osnivača i izvršnog direktora prilikom pokretanja stečajnih postupaka u više preduzeća te kriminalne grupe.

„Pri pokretanju stečajnih postupaka u tim preduzećima, I.V, D.L. ili R.K. su, sumnja se, kontaktirali i osobu M.Ć, koji se dugo bavi registracijom i pokretanjem stečaja u raznim firmama, a koji je bio upoznat sa radom te kriminalne grupe i pomagao im da u njihovim preduzećima pokrenu i okončaju stečajne postupke na nezakonit način“, dodaje se u saopštenju.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su u srijedu u predmetu Klap lišili slobode 16 osoba, čime se ukupan broj popeo na 22.

Za dvije osobe se traga.

Krivična prijava je podnijeta protiv 24 pojedinca i 14 preduzeća.

Oni su u posljednjih pet godina pričinili štetu državnom budžetu za iznos neplaćenog poreza u iznosu od preko pet miliona EUR.

Najčitanije