fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJoš nema dogovora o povećanju minimalca

Još nema dogovora o povećanju minimalca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca na sjednici Socijalnog savjeta u srijedu nijesu uspjeli da usaglase stavove o povećanju minimalne zarade, poskupljenja električne energije i Predloga izmjena i dopuna Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Nova sjednica zakazana je za 8. maj, piše Pobjeda.

Ministar rada Kemal Purišić rekao je da do rješenja nije došlo jer su predstavnici sindikata zahtijevali da se o temama povećanja minimalne zarade, poskupljenja električne energije i izmjenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju raspravlja u paketu.

“Ima napretka, ali priča nije završena. Tako da smo se dogovorili da nastavak sjednice bude 8. maja. Ja sam optimista da ćemo naći neko rješenje”, kazao je Purišić.

Predstavnici sindikata su kazali da su teme o kojima se raspravljalo jako važne za građane, zbog čega je, kako dodaju, bitno da odluka o njima bude donijeta konsenzusom, ma koliko se na taj konsenzus čekalo.

“Pošto smo sve već ispričali i prepričali, ja se nadam da ćemo kao odgovorni socijalni partneri tog 8. maja imati konačne stavove po svim ovim pitanjima, odnosno da ćemo konsenzusom usvojiti preporuke za sva tri ova pitanja”, naveo je generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), Duško Zarubica.

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata (USSCG), Srđa Keković, kazao je da se nada da će 8. maja doći do konsenzusa.

“Nijesmo u cajtnotu, tako da ako konsenzus bude postignut sve će biti na vrijeme i niko neće biti gubitnik benefita koje smo planirali da kroz te tri teme donesemo građanima i građankama Crne Gore”, naveo je Keković.

Najčitanije