fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavni poziv za najbolje investicione projekte za žene u biznisu

Javni poziv za najbolje investicione projekte za žene u biznisu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Investiciono-razvojni fond (IRF) raspisao je javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu u okviru kampanje Ona pokreće biznis, koji će biti otvoren do 15. februara.

„Nagrađujemo tri najkvalitetnija investiciona projekta sa ukupno 15 hiljada EUR. Od toga, prva nagrada iznosi sedam hiljada EUR, druga pet hiljada i treća tri hiljade EUR“, saopšteno je iz IRF-a.

Na javni poziv mogu da se prijave žene koje su počele svoj biznis ili planiraju da unaprijede postojeći. Pravo učešća imaju registrovana preduzeća u kojima je većinski vlasnik i izvršni direktor žena i koja su upisana u relevantne registre do datuma objave javnog poziva, a posluju kraće od dvije godine.

„Dodatno, postoji mogućnost da aplikantkinje za realizaciju investicionih projekta konkurišu kod IRF-a za povoljna sredstva putem kreditnih linija za žene u biznisu“, rekli su iz IRF-a.

Eksterna stručna komisija će, nakon isteka javnog poziva, sagledati kandidovane investicione projekte i intervjuisati aplikantkinje koje uđu u uži izbor. Posebno će biti vrjednovani investicioni projekti sa fokusom na zelenu i digitalnu ekonomiju. Odluka o nagradama će biti objavljena na sajtu IRF-a.

Prijavu sa potrebnom dokumentacijom je potrebno dostaviti do 15. februara naredne godine na arhivu IRF-a (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 126/1, 81 000 Podgorica) ili putem e-maila: [email protected] sa naznakom: Prijava na javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu.

Za sve dodatne informacije, kontakt tel. je 080 012 012 i e-mail: [email protected] od 7-15 časova svakog radnog dana.

IRF je raspisao poziv polazeći od svojih ciljeva i vizije, Strategije ženskog preduzetništva do 2024, a u skladu sa mapom puta koja je usmjerena na oporavak ekonomije nakon pandemije koronavirusa i implementaciju ciljeva održivog razvoja energetske i digitalne tranzicije, rodne ravnopravnosti, osnaživanja i jednakog pristupa finansijama, investicija u društvu usmjerenih na ravnomjerni ekonomski razvoj i inkluziju

„Kampanja Ona pokreće biznis ima za cilj podizanje svijesti o značaju, benefitima, potencijalu i uticaju ženskog preduzetništva na društvo, osnaživanje žena u Crnoj Gori za pokretanje novog ili unapređenje razvojnog potencijala postojećeg biznisa, kako bi se obezbijedilo otvaranje novih radnih mjesta, afirmacija ženskog preduzetništva kroz direktnu podršku realizaciji njihovih preduzetničkih ideja, informisanje o dostupnim izvorima finansiranja, mogućnostima i uslovima za kreditiranje ženskog preduzetništva putem kreditnih linija IRF-a“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije