fbpx
NaslovnicaGlavna vijestJavni poziv za članove Odbora direktora Montenegro Worksa

Javni poziv za članove Odbora direktora Montenegro Worksa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja raspisalo je danas javni poziv za izbor pet članova Odbora direktora nove kompanije u državnom vlasništvu Montenegro Works.

Iz Ministarstva su kazali da je osnovni zadatak kompanije Montenegro Works obavljanje nadzora, praćenje i analiziranje finansijskog stanja u preduzećima u većinskom vlasništvu države, kao i pružanje podrške u sprovođenju reformi u cilju efikasnijeg upravljanja.

“Za ispunjavanje ovih zadataka, ali prvenstveno za iskorjenjivanje loše prakse neefikasnog i nedomaćinskog upravljanja, kao i pružanje pomoći pri finansijskoj analizi novim članovima menadžmenta u preduzećima u većinskom vlasništvu države, potreban nam je kadar koji ima viziju i iskrenu želju da da svoj doprinos reformama koje sprovodimo”, navodi se u saopštenju.

Za članove Odbora direktora, kako su dodali, potrebni su ljudi koji posjeduju određene kvalitete i vrijednosti.

“To su vizija i iskrena želja da zajednički stvaramo jednu novu, bolju Crnu Goru, stručnost i radno iskustvo u različitim oblastima, orjentisanost na rezultate kroz jasnu strategiju, indikatore uspjeha i prioritete u radu i pravo liderstvo koje okuplja i motiviše druge članove tima”, rekli su iz Ministarstva.

Uz prijavu na javni poziv potrebno je priložiti biografija kandidata i kratki video, u trajanju do jedan minut, u kojem će kandidati predstaviti svoju viziju za razvoj kompanije.

Prijave sa traženom dokumentacijom dostavljaju se do 16. avgusta na mejl [email protected], sa naznakom Prijava za članstvo u Odboru direktora MW.

“Naš tim će pažljivo evaluirati sve pristigle prijave. Kontaktiraćemo sa onim kandidatima/kinjama kod kojih prepoznamo potencijal, kao i poklapanje iskustva, vještina i vizije kandidata i obavijestiti ih o narednim koracima u procesu selekcije”, navodi se u saopštenju.

Strateški imperativ je, kako su objasnili, da se odabere kadar koji ima znanje, volju i snagu da, uprkos pritiscima, sprovodi reforme i stvara meritokratsku i profesionalnu Crnu Goru koja radi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije