fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJavna rasprava o dopuni godišnjeg plana davanja koncesija

Javna rasprava o dopuni godišnjeg plana davanja koncesija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo kapitalnih investicija dalo je na javnu raspravu predlog dopune godišnjeg plana davanja koncesija za geološka istraživanja i eksploataciju mineralnih sirovina, koji se odnosi na lokalitete u Ulcinju, Beranama i na Žabljaku.

Dopuna plana se odnosi na pojavu nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena na lokalitetu Darza u Opštini Ulcinj i Gradina i Laništa u Opštini Berane, kao i nemetalične mineralne sirovine šljunka i pijeska, glacijalnog i fluvioglacijalnog porijekla na lokalitetu Njegovuđa u Opštini Žabljak.

Ministarstvo je pozvalo građane, državne organe, mjesne zajednice, nevladine organizacije, preduzeća i preduzetnike i druge zainteresovane subjekte, da se uključe u javnu raspravu i svoje komentare i predloge dostave u pisanoj ili elektronskoj formi, na adresu tog resora ili na mejl [email protected].

„Cilj javne rasprave, koja će trajati do 15. maja, je da se pribave komentari i sugestije građana svih relevantnih institucija predstavnika privrede, nevladinog sektora kao i stručne javnosti, kako bi se nacrti predmetnih koncesionih akata unaprijedili prije nego ih Vlada usvoji“, rekli su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije