fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJačati saradnju u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane

Jačati saradnju u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bilateralni odnosi sa Sjevernom Makedonijom su izuzetno dobri, a posjeta predstavnika njene Vlade daće dodatni impuls snaženju saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane, ocijenio je premijer Dritan Abazović.

“Pored turizma i energetike, poljoprivreda je grana sa najznačajnijim potencijalom za ekspanziju. Cilj nam je da u narednom periodu maksimalno iskoristimo te mogućnosti”, kazao je Abazović na sastanku sa ministrima poljoprivrede Crne Gore i Sjeverne Makedonije Vladimirom Jokovićem i Ljupčetom Nikolovskim.

Nikolovski je izrazio je zahvalnost na prijemu i upoznao sagovornike sa rezultatima u oblasti proizvodnje i izvoza te izrazio spremnost da Sjeverna Makedonija sa Crnom Gorom podijeli dobre prakse i doprinese snažnijem povlačenju sredstava iz EU fondova.

Joković je saopštio da Ministarstvo radi na pojednostavljivanju birokratskih procedura kako bi pristup fondovima EU bio što jednostavniji.

“Sjeverna Makedonija je regionalni primjer u pogledu korišćenja fondova EU za razvoj poljoprivrede i podsticanje proizvodnje. Crna Gora želi da usvoji dobre prakse, zahvalni smo makedonskim prijateljima na spremnosti da nas podrže”, kazao je Joković.

Na sastanku je dogovoreno da se, nakon zajedničke sjednice vlada Crne Gore i Albanije koja je planirana za 27. februar, u planu i održavanje zajedničke sjednice sa Vladom Sjeverne Makedonije.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim regionalnim prilikama i ocijenili da održavanje zajedničkih sjednica vlada predstavlja značajan instrument za snažniju saradnju zemalja regiona.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije