fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJačanje ekonomije i otvaranje radnih mjesta prioriteti Cetinja

Jačanje ekonomije i otvaranje radnih mjesta prioriteti Cetinja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Jačanje ekonomije, stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, privlačenje kredibilnih investitora i podsticanje lokalnih biznis inicijativa u cilju dostizanja boljeg kvaliteta života građana, moraju biti osnovni prioriteti Cetinja, saopštila je predsjednica Skupštine, Danijela Đurović.

Ona je u čestitki povodom Dana osnivanja Prijestonice Cetinje kazala da podrška lokalnoj samoupravi od izvršne vlasti, u tom smislu, mora biti konkretna i nedvosmislena.

“Uvjerena sam u budući ubrzan ekonomski, turistički i kulturni razvoj i ukupni napredak, ne samo Cetinja, već i cijele Crne Gore. Uz želje da ovaj grad krene stazama uspjeha, te da njegovi žitelji što prije osjete boljitak u svakom pogledu, još jednom čestitam Dan osnivanja Prijestonice”, navela je Đurović.

Ona je Dan osnivanja Prijestonice Cetinje čestitala je gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujačić, odbornicima i svim građanima grada.

Đurović je poručila da istorijsko, kulturno i duhovno središte zemlje, svetionik slobodarstva, grad heroj, nikad pokoreno Cetinje, simbol je vjekovne snage, hrabrosti i samobitnosti cijele Crne Gore.

“Dan osnivanja grada pod Lovćenom, 4. januar 1482. godine, ima posebnu simboliku u pogledu trajanja i državotvornosti Crne Gore. Cetinje je vjekovima bilo uzor kada je u pitanju njegovanje odnosa prema različitostima, što se naročito ogleda u građanskom konceptu savremene Crne Gore”, zaključila je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije