fbpx
NaslovnicaMINA BusinessJača saradnja u oblasti digitalizacije i inovacija

Jača saradnja u oblasti digitalizacije i inovacija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Iskustva Turske u razvoju eUprave su vrlo značajna za Crnu Goru na putu njenog digitalnog razvoja, ocijenila je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić i dodala da bi trebalo definisati modele saradnje u toj oblasti.

Ona je danas na sastanku sa ambasadorkom Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, kazala da u narednom periodu treba prepoznati i definisati modele saradnje u ovoj oblasti kao osnov za dijeljenje najbolje prakse.

„Plan nam je da, koristeći iskustva iz privatnog sektora i vodećih svjetskih tehnoloških kompanija, dizajniramo usluge usmjerene ka najvećim potrebama građana, što znači da je građanin u centru izrade svakog servisa, programa, politike i procesa”, saopštila je Srzentić.

Ona je, kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, upoznala Ozan sa planovima u oblasti reforme javne uprave, te digitalne transformacije.

Ozan je kazala da je Crna Gora simbol multikluturalizma, omiljena turistička destinacija, država sa kojom njeguju tradicionalno prijateljske odnose.

„Možete da računate na našu pomoć i iskustva, posebno u oblastima unapređenja usluga za građane, te prenos iskustva iz oblasti razvoja informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT) i eUprave“, poručila je Ozan.

Ona je navela da je Turska otvorena da sa Crnom Gorom jača ekonomsku saradnju, te da podijeli svoja iskustva iz oblasti razvoja zdravstvenog turizma.

Najčitanije