fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzvinili se članicama UPCG

Izvinili se članicama UPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Investiciono razvojnog fonda (IRF) izvinili su se članicama Unije poslodavaca (UPCG) i objasnili da njihova namjera nije bila da nekoga uvrijede, već da reaguju.

“Jednostavno bili smo zbunjeni da UPCG kao nepolitična organizacija nema dosljednost i kontinuitet odnosa prema svim politčkim uticajima, i kad to odgovara i kad ne odgovara Uniji”, navodi se u reagovanju IRF-a na pismo koje je ta poslodavačka asocijacija uputila premijeru Dušku Markoviću, tražeći zaštitu socijalnih partnera.

Iz IRF-a su dodali da se UPCG nije ogradila od politčke partije koja je podržala njen predlog mjera za suzbijanje negativnih posljedica pandemije koronavirusa i neargumentovano omalovažila rad te kreditne institucije.

„Dakle, IRF nije politička partija, već finansijska institucija i bilo je elementarno da predsjednik UPCG Predrag Mitrović reaguje i učini ono što kaže da je Unija nepolitična“, navodi se u reagovanju.

Iz IRF-a su kazali da se zna na koji način se utvrđuje kamatna stopa, kao i da je neophodno objasniti način na koji se može realizovati mjera koja se predlaže.

„Nije realno predložiti kamatne stope koje bi dovele u pitanje održivost IRF-a. Ako bi IRF ušao u probleme, kako bi onda mogao da podržava preduzetnike i preduzeća. Sigurni smo da nijedna članica UPCG to ne želi, ali to nije slučaj sa nekim neodgovornim političkim subjektima“, poručili su iz IRF-a.

Najčitanije