fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzdali licencu Jet Transu

Izdali licencu Jet Transu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) izdala je podgoričkoj kompaniji Jet Trans licencu za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima.

Odluku o izdavanju licence donio je Odbor REGAGEN-a na sjednici u petak, rješavajući po zahtjevu te kompanije.

Licenca se izdaje na period do 6. oktobra 2032. godine za sva transportna sredstva, osim za transportno sredstvo registarskih oznaka PG 087 AA, do 24. jula 2032, do kada važi ugovor o sporazumnom ustupanju vozila zaključen 25. jula ove godine.

„Imalac licence je dužan da, ako namjerava da nastavi sa obavljanjem djelatnosti i nakon 24. jula 2032. sa transportnim sredstvom registarskih oznaka PG 087 AA, podnese zahtjev za produženje licence 20 dana prije isteka navedenog ugovora“, objasnili su iz REGAGEN-a.

Imalac licence je dužan da, ako namjerava da nastavi sa obavljanjem licencirane djelatnosti i nakon isteka važenja licence, podnese zahtjev za izdavanje nove, 60 dana prije isteka važenja licence.

Odbor REGAGEN-a je takođe kompaniji IK REAL, rješavajući po njenom zahtjevu, oduzeo licencu za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima.

Pored toga, regulator je usvojio zahtjeve kompanije Ina Crna Gora za izmjene licenci za skladištenje i trgovinu na malo naftnim derivatima, koje se odnose na dodavanje benzinske stanice u Baru za obavljanje tih djelatnosti.

Izmijenjena je i licenca kompaniji Samcommerce plus iz Tivta za obavljanje djelatnosti transporta naftnih derivata transportnim sredstvima.

Takođe, izmijenjeno je više licenci kompaniji Senić petrol, koje se odnose na skladištenje naftnih derivata i tečnog naftnog gasa, snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom i trgovinu na malo naftnim derivatima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije