fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzabran Odbor direktora Luke Bar

Izabran Odbor direktora Luke Bar

Bar, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara Luke Bar izabrala je novi Odbor direktora tog preduzeća, čiji je većinski vlasnik država.

U novoimenovanom Odboru direktora su Slađana Perišić, Savo Vujošević, Milorad Krgović, Aleksandar Lekić i Milivoje Radović, prenosi Pobjeda.

Prethodno je Skuština razriješila dosadašnji Odbor direktora u čijem sastavu su bili Branko Branković, Zoran Srzentić, Zoran Radojičić, Damir Rašketić i Milivoje Knežević.

Izvršni direktor Luke Bar, Vladan Vučeljić, rekao je da je Odbor direktora, koji je radio u ovom sazivu u prethodnih godinu i po u skladu sa zakonom i Statutom preduzeća, svoj rad obavljao na način koji se može u punom smislu okarakterisati kao izuzetno efikasan.

On je rekao da je Odbor bio jako dobra spona između menadžmenta i svih zaposlenih u preduzeću.

“Svi članovi Odbora direktora u fazama koje su bile neophodne za donošenje odluka radi održavanja i unapređenja poslovanja Luke Bar taj su posao radili na način koji zaslužuje da im na današnjoj sjednici izrazim zahvalnost i poštovanje prema onome što su prethodnom periodu uradili”, kazao je Vučeljić.

Skupština akcionara Luka Bar je nastavak sjednice koja je počela 28. maja, ali je prekinuta kada se stiglo do tačke dnevnog reda gdje je trebalo da se odlučuje o razrješenju i izboru članova Odbora direktora.

Jedan od četiri prethodno predložena člana – predstavnika državnog kapitala, nije imao visoku stručnu spremu. Statutom kompanije je definisano da članovi Odbora direktora Luke Bar moraju imati visoku stručnu spremu.

Prvog dana zasjedanja Skupštine akcionara Luke Bar je jednoglasno prihvaćen godišnji finansijski iskaz i izvještaj o poslovanju preduzeća za prošlu godinu, sa izveštajem revizora, kao i izvještaj o radu Odbora direktora.

Najčitanije