fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIza oduzimanja trajektne linije stoje niski motivi

Iza oduzimanja trajektne linije stoje niski motivi

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Iza oduzimanja trajektne linije kriju se “niski motivi”, ocijenio je izvršni direktor kompanije Pomorski saobraćaj, Dejan Ban i dodao da nema ekonomskog elaborata koji će da pokaže koliko će ovaj postupak Vlade da košta građane.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro kazao da je spin da je ugovor Vlade sa njihovom kompanijom nevalidan.

Ban je rekao da im odgovara da Morsko dobro već u ponedjeljak preuzme gazdovanje trajektnom linijom, prenosi portal RTCG.

On je saopštio da vlasnici kompanije nemaju više informacija o prelasku trajektne linije u državno vlasništvo od onoga što su čuli u medijima.

“Niko iz Vlade ni iz Morskog dobra nas nije kontaktirao što smatramo neprimjerenim”, kazao je Ban.

On smatra da se iza svega kriju “niski motivi”, te da se državnom preduzeću Morsko dobro to poslovanje dodjeljuje nezakonito.

“Zakonski to predstavlja isti ravan, a razlika je u tome što će ta državna kompanija biti privatno kontrolisana”, rekao je Ban.

On je objasnio da je ugovor sa Vladom iz 2019. godine bio motivisan prevazilaženjnjem pravnog vakuuma, te da je spin da je on nevalidan.

“Ovaj raskid je motivisan nanošenjem štete. Mi ćemo se odrediti prema tome kada dobijemo pravni akt. Nas odluka Vlade ne obavezuje. I imamo dokument na osnovu kojeg poslujemo i očekujemo da će u jednoj pravno valjanoj proceduri taj dokument biti doveden do pravno valjanog okončanja”, rekao je Ban.

On je kazao da Pomorskom saobraćaju odgovara da Morsko dobro što prije preuzme liniju i odgovornost, te da prelazni period od 45 dana u kojem bi oni poslovali za njih ne donosi korist.

“Shvatio sam da je to ustupak nama, sada kažemo da nam to nije nikakav ustupak, i da nam je u interesu da oni to preuzmu, mi imamo druge planove”, naveo je Ban.

On je kazao da trenutno nema ekonomskog elaborata koji će da pokaže koliko će ovaj postupak Vlade da košta građane.

“Meni ovo liči na avanturizam nesazrele ekipe”, ocijenio je Ban.

Komentarišući konstataciju premijera Dritana Abazovića da je za ekstra profit od trajektne linije moglo da se izgradi deset bolnica, Ban je naveo da je u pitanju spin.

“To predsjednik Vlade ne bi smio da kaže. Postoje stručne službe koje rade takve stvari i one određuju koji su interesi. Ako operator ima manji profit, biće karta 20 EUR, to tako funkcioniše. Mi smo u zenitu festivala demagogije, a oni su kancelarija čuda”, zaključio je Ban.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije