fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvestitori do 31. marta da dostave pismo namjere

Investitori do 31. marta da dostave pismo namjere

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo ekonomije pozvalo je zainteresovane investitore da do 31. marta pošalju pismo namjere i pokažu zainteresovanost za eksploataciju cementnog laporca na tehnogenom ležištu Jagnjilo u Oštini Pljevlja.

Zainteresovani investitori pismo namjere mogu dostaviti na adresu Ministarstva, koje će odlučiti o načinu dodjele koncesije za eksploataciju te sirovine.

Tehnogeno ležište cementnog laporca Jagnjilo nastalo je višegodišnjim odlaganjem otkrivke, koja je rezultat otkopavanja uglja iz krovinskog dijela ležišta Potrlica, gdje eksploataciju uglja obavlja Rudnik uglja.

Iz Ministarstva su naveli da je u prethodnom periodu bilo više kompleksnih studija i izvještaja koji su ukazivali na visoku potencijalnost krovinskih laporaca u ležištu Potrlica i spoljašnjeg odlagališta – tehnogenog ležišta Jagnjilo, kao mineralne sirovine u industriji cementa.

Ležište Jagnjilo se nalazi u blizini Pljevalja, na padinama Rajčevog brda u istočno-jugoistočnom dijelu. Od centra grada, vazdušnom linijom, udaljeno je oko dva i po kilometra.

U neposrednoj blizini prolazi magistralni put Pljevlja-Prijepolje, kao i raskrsnica kod Slijepač mosta za regionalni put Pljevlja-Jadransko more.

S obzirom da je na spoljnje odlagalište – tehnogeno ležište Jagnjilo deponovan po kvalitetu različiti laporac, neophodno je istražnim radovima i laboratorijskim ispitivanjima utvrditi njegov kvalitet.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...