fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticioni i turistički potencijali Podgorice predstavljeni na Expo Dubai

Investicioni i turistički potencijali Podgorice predstavljeni na Expo Dubai

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zamjenik gradonačelnika Glavnog grada, Časlav Vešović, predstavio je međunarodnoj publici investicione potencijale Podgorice, na događaju koji je organizovan u okviru Paviljona Crne Gore na prestižnoj globalnoj izložbi Expo 2020 Dubai.

Vešović je rekao da je Podgorica grad moderne arhitekture, sporta, kulture, čiste vode i zdrave hrane, ali i sjajnih domaćina i odličnih poslovnih mogućnosti.

On je prisutne informisao o dinamičnom poslovnom ambijentu koji nudi obilje mogućnosti, budući da je riječ o gradu koji se nalazi na pola puta između mora i planina, a da su u neposrednoj blizini aerodrom Golubovci, luka Bar, a uskoro i auto-put.

„Imajući u vidu ulogu i značaj Expo 2020, kao jedne od najprestižnijih manifestacija za promociju države, gradova i njihovih potencijala, Podgorica je iskoristila mogućnost da se globalnom auditorijumu predstavi kao ekonomski stabilna i atraktivna investiciona destinacija, glavni grad države članice NATO-a i pouzdan partner velikih evropskih gradova i važnih svjetskih metropola“, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Vešović je rekao da Glavni grad, u cilju adekvatne valorizacije investicionih potencijala i sveukupnog socio-ekonomskog razvoja, investitorima nudi brojne mogućnosti za ulaganja.

On je posebno izdvojio projekte izgradnje fabrike za flaširanje vode i podzemnih garaža, kao i proizvodnje električne energije iz deponijskog biogasa.

Direktorica Turističke organizacije (TO) Podgorica, Irena Rogošić, upoznala je prisutne sa prirodnim ljepotama i bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem kao značajnim turističkim potencijalima Podgorice.

„Budući da je riječ o događaju koji okuplja veliki broj posjetilaca, ali i investitora, te da su pokazali veliko interesovanje za Podgoricu, vjerujemo da će posjeta imati značajan uticaj na dalji razvoj glavnog grada kroz realizaciju brojnih investicija i otvaranje novih radnih mjesta, kao i promociju kulturnog nasljeđa i prirodnog bogatstva, te turističku valorizaciju“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...