fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticije na Starom Aerodromu vrijedne blizu 20 miliona

Investicije na Starom Aerodromu vrijedne blizu 20 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupne investicije Glavnog grada na Starom Aerodromu iznose blizu 20 miliona EUR, saopštio je zamjenik gradonačelnika, Časlav Vešović i dodao da će se nastaviti sa unapređenjem saobraćaja u Podgorici.

On je danas obišao gradilište novog Bulevara Veljka Vlahovića na Starom Aerodromu, gdje je konstatovano da se ta važna investicija u saobraćajnu infrastrukturu realizuje u skladu sa planiranom dinamikom.

Vešović je kazao da je zadovoljan rezultatima koje je gradska uprava ostvarila u godini na izmaku, potencirajući da je realizacija ambiciozno postavljenog budžetskog plana premašila očekivanja, što je stvorilo preduslov za nesmetanu realizaciju kapitalnih investicija, ali i za obezbjeđenje i unapređenje pojedinih servisa i sadržaja koje život u Podgorici čine ugodnijim i ljepšim.

“Kao zamjenik gradonačelnika kome je osnovna preokupacija kapitalni razvoj grada, u okviru kojeg su, svakako, jedan od prioriteta investicije u saobraćajnu infrastrukturu, mogu da kažem da sam ponosan ostvarenim rezultatima. Iako smo uglavnom bili fokusirani na periferiju Podgorice, polazeći od cilja da se tranzitne rute pretvore u saobraćajnice bulevarskog karaktera, nijesmo zapostavili ni gradske bulevare”, kazao je Vešović.

On je naveo da vjeruje da taj projekat i ta investicija ubjedljivo svjedoče o tome jer danas u društvu partnera iz Uprave javnih radova i kompanije Tehnoput, koja izvodi radove na Bulevaru Veljka Vlahovića, svjedoči se dinamičnom i kvalitetnom izvođenju radova.

Bulevar će biti dug dva kilometra i imaće šest saobraćajnih traka. Na pojedinim dionicama biće širok blizu 50 metara.

“Ovo nije jedina investicija u saobraćajnu infrastrukturu na ovom mikrolokalitetu. Nedaleko odavde gradimo i Zmaj Jovin bulevar koji je vrijedan 1,6 miliona EUR, a takođe, u neposrednoj blizini ove lokacije zajedničkim naporima privodimo kraju realizaciju investicije u Dom za stare, tako da su ukupne investicije na ovom prostoru blizu 20 miliona EUR”, naveo je Vešović.

On je poručio da se time ne zaustavljaju ambicije gradske uprave kada je u pitanju unapređenje saobraćaja u Podgorici.

“Nove saobraćajnice povećavaju frekvenciju saobraćaja, ali naša je želja da smanjimo saobraćajne gužve kroz projekat modernizacije javnog prevoza i u tom cilju ćemo raditi tokom naredne godine. Plan nam je da obezbijedimo nove autobuse, ali jednako tako da poboljšamo i saobraćaj u mirovanju kroz izgradnju novih parking prostora u modelima javno-privatnog partnerstva, koje u upravi Glavnog grada već razvijamo”, rekao je Vešović.

Izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića počela je krajem oktobra, rok za završetak radova je 30 mjeseci, a ukupna vrijednost investicije je 4,6 miliona EUR.

Najčitanije

Đinović u četvrtfinalu EP u Beogradu

Podgorica, (MINA) - Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u četvrtfinale seniorskog prvenstva Evrope...