fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenziviranje saradnje NPCG i TIKA

Intenziviranje saradnje NPCG i TIKA

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Saradnju između predstavnika Nacionalnih parkova (NPCG) i Turske agencije za međunarodnu saradnju u Crnoj Gori (TIKA), koja je upostavljena u prethodnom periodu, potrebno je unapređivati u narednom, ocijenio je direktor NPCG Aleksandar Bulatović.

On je danas, prilikom posjete predstavništvu TIKA-e kazao da su neki od projekata već započeti i to je saradnja sa nadležnim institucijama u Turskoj kroz projekat zaštite šuma.

Bulatović se sa svojim saradnicima, Stevanom Raičevićem i Jasminom Spahićem, sastao sa koordinatorom TIKA-e Abdurrahman Toprakom, u cilju intenziviranja saradnje.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz NPCG, iskazana zahvalnost Turskoj agenciji za međunarodnu saradnju u Crnoj Gori na uspostavljenoj saradnji između NPCG i Nacionalnih parkova i zaštićenih područja Turske.

U narednom periodu, ukoliko se realizuju svi uslovi, očekuje se nekoliko donacija od Agencije Tika i to izrada i postavljanje mobilijara i pontona u NP Biogradska gora, izrada i montiranje pontona u NP Skadarsko jezero na Vranjini, edukacije kroz dijeljenje iskustava sa predstavnicima Nacionalnih parkova i zaštićenih područja Turske, kao i trajna saradnja kroz sporazum o saradnji sa Nacionalnim parkom Yedigoller (Sedam jezera) u Turskoj, koji su predstavnici NPCG imali priliku da posjete.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije