fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenziviraće saradnju u oblasti ekonomije i kulture

Intenziviraće saradnju u oblasti ekonomije i kulture

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Glavni grad i ambasada Italije će, uprkos pandemiji koronavirusa, intenzivirati međusobnu saradnju na svim poljima, posebno u oblasti ekonomije i kulture, saopštio je gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

On je na sastanku sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori, Lucom Zelioliem razgovarao o nastavku uspješne saradnje između Glavnog grada i ambasade Italije.

Vuković je, kako je saopšteno iz PG Biroa, Zeliolia upoznao sa rezultatima rada gradske uprave u proteklom periodu, kao i ambicioznim planovima za tekuću godinu, izražavajući uvjerenje da će, uprkos pandemiji koronavirusa, u narednom periodu intenzivirati međusobnu saradnju na svim poljima, a posebno u oblasti ekonomije i kulture.

Zelioli je kazao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Glavnim gradom i najavio da će ambasada Italije, na bazi prošlogodišnjeg pozitivnog iskustva, i ove godine sa udruženjem Confindustria organizovati Ekonomski poslovni forum u Podgorici, što je dobra prilika da se zainteresovani italijanski investitori upoznaju sa privrednim potencijalima i resursima glavnog grada Crne Gore.

Vuković je pozdravio takvu inicijativu i sa zadovoljstvom prihvatio poziv Zeliolia da otvori taj veoma važan događaj koji je planiran da se održi u drugoj polovini juna, naglašavajući da je nedavnim donošenjem odluke o biznis zonama Podgorica postala još privlačnija i povoljnija destinacija za ulaganje kapitala.

Vuković je Zeliolia informisao da će u susret Danu nezavisnosti Crne Gore u Podgorici biti otkriven spomenik Jeleni Petrović Savojskoj, princezi Crne Gore i kraljici Italije i pozvao Zeliolia da prisustvuje svečanosti povodom događaja koji je od velikog značaja i za Crnu Goru i za Italiju.

Zelioli je kazao da je posebno zadovoljan zbog otkrivanja spomenika kraljici Jeleni i prihvatajući poziv gradonačelnika saopštio da će to biti još jedna lijepa prilika za promovisanje zajedničke tradicije i kulture dvije države i dva naroda.

On je najavio i nekoliko značajnih kulturnih manifestacija koje ambasada povodom Dana državnosti Italije planira da realizuje u saradnji sa Muzejima i galerijama Podgorice.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...