fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIntenziviraće aktivnosti na suzbijanju nelegalnog poslovanja

Intenziviraće aktivnosti na suzbijanju nelegalnog poslovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Opština Herceg Novi i Uprava za inspekcijske poslove (UIP) zajednički će raditi na suzbijanju svih oblika nelegalnog poslovanja, a aktivnosti će biti intenzivirane u špicu ljetnje sezone, ocijenili su njihovi predstavnici.

Tema radnog sastanka predsjednika Opštine, Stevana Katića i direktorice UIP-a, Ane Vujošević, bile su aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone, odnosno pojačan inspekcijski nadzor, identifikacija problema i sagladavanje načina za zajedničko djelovanje opštinskih službi i inspekcija u nadležnosti Uprave.

Katić je, kako je saopšteno iz Opštine, ocijenio veoma značajnim što je sastanak održan u susret špicu ljetnje sezone, posebno imajući u vidu da u Herceg Novom u predsezoni boravi skoro tri puta više gostiju nego prošle godine, što se smatra pokazateljem da će ovogodišnja sezona biti rekordna.

Prema njegovim riječima, UIP i opštinske službe, prije svega Služba za inspekcijske poslove i Komunalna policija, imaće redovnu komunikaciju i zajednički djelovati u svim oblastima koje su u njihovoj nadležnosti.

„Dogovorili smo da se saradnja u narednom periodu intenzivira i da UIP delegira svog predstavnika koji će se uključiti u rad opštinskog Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje ljetnje sezone, kao što je to bilo prošle godine“, kazao je Katić.

Vujošević je naglasila tradicionalno dobru saradnju inspekcija koje su u nadležnosti Uprave i opštinskih službi.

Ona je ocijenila da je uključivanje predstavnika Uprave u opštinsko Koordinaciono tijelo dobar korak, jer doprinosi boljoj koordinaciji i komunikaciji između lokalne uprave i državnih inspekcijskih službi.

„Ove godine, kao i prethodnih, fokus će biti na suzbijanju svih vidova nelegalnog poslovanja, bilo da se radi o suzbijanju sive ekonomije, radu bez odobrenja, neprijavljenim radnicima, svim oblicima nelegalnih prodaja, ili drugim djelatnostima koje su u nadležnosti kontrole Uprave“, kazala je Vujošević.

Ona je podsjetila da su tokom maja počele pojačane kontrole gradilišta, koje će trajati i tokom juna.

Vujošević je najavila da će pojačani nadzor tokom jula i avgusta podrazumijevati prisustvo inspektora Uprave na teritoriji Opštine Herceg Novi, koji će u koordinaciji sa opštinskim inspekcijama sprovoditi akcijske aktivnosti kako bi osigurali poštovanje zakona i radili na suzbijanju svih vidova nelegalnog poslovanja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije