fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInovativni koncepti za finansiranje rasta preduzeća na Zapadnom Balkanu

Inovativni koncepti za finansiranje rasta preduzeća na Zapadnom Balkanu

Podgorica, Vašington, (MINA-BUSINESS) – Projekat Catalyze Innovative Blended Finance – the Engines of Growth, američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID), objavio je konkurs za uslugu inovativni koncepti za finansiranje rasta malih i srednjih preduzeća (MSP) na Zapadnom Balkanu.

„Svrha poziva je da prikupi predloge zainteresovanih strana sa ciljem mobilisanja finansiranja malih i srednjih preduzeća sa visokim potencijalom rasta“, navodi se u saopštenju.

Rok za podnošenje prijava je 3. mart, a za postavljanje pitanja u vezi sa otvorenim pozivom 15. februar.

Aplikacije se podnose elektronskim putem na mejl [email protected].

„USAID Catalyze ima namjeru da dodijeli direktne grantove i/ili podugovore kompanijama i organizacijama sa ciljem omogućavanja dodatnog alternativnog finansiranja MSP, kao i poboljšavanja njihovog rasta, produktivnosti i otvaranja novih radnih mjesta“, dodaje se u saopštenju.

USAID Catalize podstiče ponuđače da razmotre sljedeće željene rezultate – povećan pristup finansijama, što može uključivati dug i/ili kapital, povećanu dostupnost finansijskih proizvoda i usluga pod uslovima koji su pogodni za MSP, veći broj proizvoda i usluga na tržištu zasnovanih na gotovini i rast netradicionalnih izvora finansiranja.

USAID Catalize pozdravlja i sve inovativne ideje koje će povećati dostupnost i korišćenje finansiranja MSP-a.

Catalyze Innovative Blended Finance – the Engines of Growth je projekat osmišljen sa ciljem da poboljša otpornost MSP na Zapadnom Balkanu u toku i nakon pandemije koronavirusa, pomogne njihov rast kroz unapređenje pristupa odgovarajućim finansijama, kao i njihovog korišćenja.

Više informacija o konkursu dostupno na linku https://catalyze-procurement.com/wp-content/uploads/2022/02/FON-CATALYZE-EoG-2022-0255.pdf

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije