fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInfrastrukturnim povezivanjem do jačeg biznisa

Infrastrukturnim povezivanjem do jačeg biznisa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Primarni cilj infrastrukturnog povezivanja država Centralnoevropske inicijative (CEI) trebalo bi da bude jačanje biznisa i šansi za zapošljavanje u regionu, sa posebnim naglaskom na ulogu malih i srednjih preduzeća, ocijenjeno je na godišnjem zasijedanju Parlamentarne skupštine CEI u Rimu.

Na godišnjoj sjednici, koja je bila posvećena razvoju infrastrukture u cilju jačanja konkurentnosti biznisa u regionu CEI, zaključeno je da je neophodno uspostaviti pristup prema kojem bi došlo do usaglašavanja infrastrukturnih politika zemalja CEI.

Iz Skupštine Crne Gore saopšteno je da su učesnici godišnjeg zasijedanja, koje je u četvrtak i petak održano u Rimu, ocijenili da bi nacionalni parlamenti usvajanjem adekvatnog zakonodavstva doprinijeli realizaciji projekata od značaja za cijeli region.

Na zasijedanju je učestvovao i šef stalne delegacije Skupštine Crne Gore pri parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative, Miodrag Vuković, koji se učesnicima skupa obratio u svojstvu budućeg predsjednika Parlamentarne dimenzije CEI i predstavnika zemlje koja će od 1. januara preuzeti predsjedavanje.

Vuković se zahvalio Italiji, kao aktuelnom predsjedavajućem, na odlično organizovanim skupovima u okviru svog predsjedavanja i dodao da Crna Gora cijeni doprinos i ulogu te zemlje u održavanju i jačanju Cenralnoevropske inicijative.

On je podsjetio da je Crna Gora prihvatila predlog da preuzme predsjedavanje van redovnog rasporeda rotacije predsjedavanja, čime se još jednom pokazala kao konstruktivan partner koji je spreman da preuzme odgovornost i realizuje zahtjevan zadatak.

Na kraju zasijedanja, kojem je prisustvovalo 12 delegacija, usvojena je Završna deklaracija u kojoj su sumirani zaključci.

Sljedeće zasijedanje Parlamentarne skupštine CEI biće održano u drugoj polovini naredne godine u Crnoj Gori.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...