fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIndustrijska proizvodnja na istom nivou

Industrijska proizvodnja na istom nivou

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2020. bilježi isti nivo, pokazuju podaci Monstata.

Posmatrano prema sektorima, u poređenju sa četvrtim kvartalom 2020. godine sektor vađenje ruda i kamena bilježi pad 27,5 odsto, snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 14,9 odsto, dok prerađivačka industrija raste 21,4 odsto.

“Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na treći kvartal bilježi rast 16,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

Posmatrano prema sektorima, u poređenju sa trećim kvartalom prošle godine vađenje ruda i kamena bilježi rast 7,4 odsto, prerađivačka industrija 7,6 odsto, a sektor snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 37,2 odsto.

Indeks prometa u industriji u Crnoj Gori u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu bilježi rast u odnosu na četvrti kvartal 2020. godine 19,8 odsto, a u odnosu na treći kvartal prošle godine 9,6 odsto.
Indeksi industrijske proizvodnje i prometa su jedan od najvažnijih kratkoročnih indikatora i osnova za donošenje odluka u oblasti ekonomije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije