fbpx

Indeksi u zelenom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Rast indeksa i veći promet obilježili su sedmicu na Montenegroberzi u kojoj je premijer Duško Marković najavio da Vlada razmišlja da smanji ili ukine stopu poreza na dobit za kompanije koje reinvestiraju svoj profit.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, blago je ojačao na 828,05 poena, a MONEX neznatno na 10.641,51 bod.

Promet je iznosio 63,35 hiljada EUR i bio je 24,4 odsto veći od prošlosedmičnog. Realizovan je kroz 29 transakcija, a najveći udio u prometu imale su akcije Jugopetrola, i to 40,92 odsto.

Marković je na događaju pod nazivom Otvoreno sa premijerom, koji organizuje Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham), kazao da Vlada takođe razmišlja i da pruži određene olakšice koje se tiču poreskog opterećenja rada.

“Već razmišljamo o tome i veoma brzo ćemo izaći sa konkretnim predlogom. Vodimo dijalog sa socijalnim partnerima i pokušavamo da dođemo do zajedničkog rješenja. Očigledno ne može biti saglasnog pristupa, ali se iskorak mora napraviti. Vjerujem da će doći i do povećanja minimalne zarade, ali i do smanjenja poreske stope opterećenja rada koje će relaksirati poslodavce”, kazao je Marković.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije