fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryImovina Solane ponuđena za 147 miliona EUR

Imovina Solane ponuđena za 147 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Imovina ulcinjske Solane je, nakon skoro tri godine, ponovo ponuđena na prodaju po početnoj cijeni od oko 147 miliona EUR.

Stečajni upravnik Solane, Žarko Ostojić, kazao je Danu da je pauza između dva oglasa o prodaji imovine preduzeća napravljena jer se radila njena reprocjena.

Imovina Solane se, kako je navedeno u oglasu, prodaje u tri segmenta, od kojih prvi čine poslovne zgrade i zemljište, drugi reciklažne sirovine i vozni park, a treći oko 13,5 tona soli. Ponude se mogu dostavljati do 24. decembra, za kada je i zakazano javno otvaranje.

“Za sada nije bilo interesanata za kupovinu imovine Solane”, rekao je Ostojić.

To je 14. po redu oglas za prodaju imovine Solane koja je prije nekoliko godina procijenjena na 257,8 miliona EUR, dok prema sadašnjim procjenama vrijedi oko 100 miliona manje.

Vlasnik Solane je Eurofond, koji ima pravo korišćenja nad imovinom tog preduzeća.
Eurofond je ulcinjsko preduzeće kupio 2002. godine, a stečaj je uveden 2005. godine zbog duga od 13 hiljada EUR. Programirani stečaj je uveden 2006. godine, a nakon pet godina i klasični, kada se i krenulo u prodaju imovine preduzeća.

Proizvodnja soli je stala 2015. godine, kada je Elektroprivreda (EPCG) izgasila Solanu sa elektromreže zbog duga od oko 20 hiljada EUR. Tada su i raskinuti ugovori sa oko 50 radnika.

Najčitanije