fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIma prostora za razvoj projekata

Ima prostora za razvoj projekata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Kosovo ulažu mnogo u izgradnju nove i modernizaciju postojeće putne infrastrukture, ali ima prostora za razvoj projekata koji bi na brži i kvalitetniji način povezali građane i preduzeća, ocijenjeno je na sastanku njihovih predstavnika.

Na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva, Osmana Nurkovića, sa ambasadorom Kosova Ylberom Hysom konstatovano je da bi izgradnja tunela između Rožaja i Peći značajno doprinijela poboljšanju postojećeg putnog pravca između Crne Gore i Kosova.

„Zajedno treba da uložimo napor i usmjerimo aktivnosti na realizaciju tog projekta, budući da je u pitanju pravac koji, osim što će doprinijeti bržem i kvalitetnijem protoku turista i robe, uz kvalitetnu vezu sa novim saobraćajnicama koje se grade, omogućiti i dobru povezanost sa cijelim regionom“, rekao je Nurković.

Hysa je kazao da je projekat gradnje autoputa Bar-Boljare jako interesantan za čitavi region, kao i dalji planovi Vlade po pitanju unapređenje željezničke infrastrukture i razvoja Luke Bar.

On je dodao da odnosi između Crne Gore i Kosova mogu biti primjer dobrosusjedske saradnje za čitav region, ali i da uvijek postoje oblasti koje se mogu unaprijediti.

Hysa je naveo i da je saobraćajna povezanost jedan od prvih preduslova za dinamičan razvoj privrednih aktivnosti.

Najčitanije