fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHotel Majestic dobio zeleni pečat poslovanja

Hotel Majestic dobio zeleni pečat poslovanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Luksuzni hotel Majestic iz Budve postao je nosilac zelenog pečata poslovanja, ekološkog znaka Evropske unije (EU).

Iz Kancelarije Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) saopšteno je da je smještajnim objektima, hotelima i apartmanima u Crnoj Gori do sada dodijeljeno ukupno 25 međunarodnih sertifikata održivosti u turizmu.

“Zeleni hoteli prepoznaju se po ekonomičnom poslovanju što ih čini značajnim partnerima u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih primjena. Eko sertifikat je potvrda da hotel štedi energiju i vodu, da se u objektu racionalno koriste energenti, sredstva za rad i da se njihova provjera vrši po tačno utvrđenim procedurama”, rekli su iz UNDP-a.

Širenje ekološke svijesti među osobljem i gostima hotela, kako su dodali, cilj je kojem teže svi eko hoteli.

“Zeleni hoteli usklađuju kvalitet i komfor ponude uz poštovanje prirodnog okruženja i svijest o ograničenosti resursa. Eko znak doprinosi boljem kvalitetu usluga i jača poziciju na tržištu, što pravi bitnu razliku između hotela koji ga posjeduju od ostalih”, objasnili su iz UNDP-a.

Veći broj sertifikovanih smještajnih jedinica važan je za pozicioniranje na tržištima zapadne i sjeverne Evrope, kao i udaljenih destinacija, s obzirom da turisti koji dolaze iz tih država očekuju visok kvalitet usluge, pun doživljaj destinacije i spremni su da izdvoje više novca za boravak u sertifikovanom smještaju.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma obezbjeđuju finansijska sredstva za uvođenje ekoloških sertifikata sertifikata Travellife i EU Ecolabel, u partnerstvu sa Kancelarijom UNDP, uz podršku projekta Razvoj niskokarbonskog turizma.

Najčitanije