fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHoldCo east dobila UTU za zemljište u Budvi

HoldCo east dobila UTU za zemljište u Budvi

Budva, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat za urbanizam budvanske Opštine izdao je podgoričkoj kompaniji HoldCo east urbanističko-tehničke uslove (UTU) kojim je predviđeno da se na parceli od dva hektara na samom ulazu u Budvu može graditi rezidencijalni kompleks od 41 vile.

Riječ je o nekadašnjem zemljištu firme Global Montenegro, predsjednika države Mila Đukanovića, pišu Vijesti.

Kako se navodi u dokumentu, u koji su Vijesti imale uvid, pozivajući se na planski dokument Detaljni urbanistički plan (DUP) Podkošljun, koji je još na snazi, na zemljišnom kompleksu može da se izgradi ukupno 29,59 hiljada kvadrata bruto-građevinske površine, što je polovina kvadrature Starog grada.

Izdatim UTU omogućeno je da vile imaju od tri do šest etaža, uključujući suteren i prizemlje. Površina pod objektom ne smije da bude manja od 80 kvadrata, a omogućena je fazna gradnja.

Krajem septembra prošle godine, partnerska kompanija Đukanovića i njegovog kuma Vuka Rajkovića Global Montenegro ostala je bez vlasništva nad 20 hiljada kvadrata zemlje u podnožju brda Košljun, kada se u katastru uknjižila firma HoldCo east, koja je krajem 2020. na sebe preuzela sve kreditne obaveze.

To je učinjeno jer Global Montenegro nije vratio milionske kreditne obaveze, na koliko se zadužo prije deceniju i po kada je trgovao plac od mještana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije