fbpx
NaslovnicaMINA BusinessHitno riješiti pitanje radnika Karisme

Hitno riješiti pitanje radnika Karisme

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Demokratskog fronta (DF) obećali su radnicima Karisme iz Ulcinja, koji strahuju da će ostati bez posla, da će se založiti za hitno rješavanje tog pitanja.

Poslanik DF i Nove srpske demokratije (NSD), Dejan Đurović i bivša poslanica DF-a, Ljiljana Đurašković, razgovarali su sa radnicima Karisme i upoznali se sa problemima koji ih tište.

“Naime, postoji opravdan strah radnika kompanije Karisma iz Ulcinja da će ostati bez posla, jer su im takav scenario, po njihovom svjedočenju, najavili nalogodavci iz ove kompanije”, navodi se u saopštenju DF-a.

Radnici su saopštili da su kao zaposleni Ulcinjske rivijere, prema dijelu ugovora o zakupu, postali radnici firme Karisma. Tada su im, osim ugovora o stalnom zaposljenju, date i garancije da neće biti tehnološki višak. To eksplicitno i piše u ugovoru o zakupu u članu 95.

“Međutim, sada su neki od njih već dobili rješenja o raskidu radnog odnosa i postoji opravdan strah da će se otpuštanja nastaviti. Ovome treba dodati da je kompanija Karisma dobila subvencije za saniranje štete izazvane virusom korona i da u tom smislu ne postoje prepreke da radnici nastave da rade”, dodaje se u saopštenju.

Oni su u razgovoru tražili od Đurovića i Đurašković da se zauzmu za njihov status i da razmotre da li postoji mogućnost da posreduju kod resornog ministarstva i Vlade kako bi ih nova vlast zaštitila, jer je u pitanju očigledno kršenje prava iz ugovora i bahat odnos prema radnicima.

“Đurović i Đurašković su im obećali da će se založiti za hitno rješavanje ovog pitanja, a Đurović će u formi poslaničkog pitanja tražiti odgovor od Vlade kako bi se i ovo nepočinstvo koje je dozvolila i tolerisala bivša vlast ispravilo”, rekli su iz DF-a.

Konstatovano je da promjene koje su nastupile u Crnoj Gori moraju biti sveobuhvatne i ovakve situacije se više ne smiju dozvoljavati.

“Crna Gora mora biti pravna država i zemlja socijalne pravde, a nova vlast se mora obračunati sa ovakvim naslijeđenim devijantnim pojavama”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije