fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrupa nekadašnjih radnika Rudnika boksita blokirala kapiju

Grupa nekadašnjih radnika Rudnika boksita blokirala kapiju

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Grupa bivših radnika nikšićkih Rudnika boksita blokirala je kapiju na Gračanici kako bi spriječili odvoz boksita.

Oni su nezadovoljni što od 2014. godine ne uspijevaju do dobiju razliku za 15 plata, od minimalnih do punih zarada, za period od prije uvođenja stečaja, prenose Vijesti.

Iako im firma Uniprom metali, koja gazduje imovinom Boksita, ne duguje potraživanja, poručili su da ih više ne zanima ko im duguje i ko će im novac isplatiti, jer su previše čekali, a i oni “imaju udjela” u rudi što se odvozi.

Za oko 270 radnika neisplaćena potraživanja na ime razlike od minimalnih do punih plata iznose oko dva miliona EUR, u prosjeku od pet hiljada do sedam hiljada EUR.

Privredni sud je odbio njihov zahtjev da se razlike u platama uvrste u prvi isplatni red, ali je Apelacioni sud presudio u njihovu korist.

Kako su kazali, sadašnji predsjednik Vlade, Dritan Abazović, im je dok je bio potpredsjednik, obećao isplatu potraživanja ukoliko dođe do prodaje upravne zgrade. Zgrada je prodata, ali oni novac nijesu dobili.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije